K Bobíkovému krému jsem dospěla při třetím pokusu a šlehačkovo-tvarohový krém. Svůj název si vysloužil tím, že u nás všem strašně připomíná Bobíka, kterého koupíte v krámě. A že mě se tedy vždy při konzumaci Bobíka dělaj boule za ušima, asi vzpomínka na dětství. =)
Ingredience:
1 plnotučný tvaroh
(velmi dobrý je měkký ve vaničce, dodá jemnou chuť krému)
1 smetana ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
(cukr dle chuti)
Postup:
1. Smetana vyšleháme do tuha se ztužovačem.
2. V druhé míse vyšleháme tvaroh s cukrem.
3. Nakonec smetanu s tvarohem ručně smícháme.
Tato dávka vystačí na 12 Cupcakes. Na dort o průměru 24cm a dvakrát prokrojený dělám minimálně dvojitou dávku.
*TIP:
- Do krému lze přidat různé ingredience jako např.: nastrouhanou čokoládu, kokos, kousky ovoce atd. atd.
- Pokud nechcete krém použít na žádné plnění nebo zdobení, tak ho prostě jen dejte do misky nebo mističek a máte doma zásobu Bobíků.=)
- Velmi dobrý je i zamražený jako zmrzka.
Jak je to s potahovkou?
Tento krém není vhodný pod potahovací hmotu. Dort s ním lze naplnit, ale mantinely udělat z vhodného krému pod potahovací hmotu.
Tvarované dorty s tímto krémem, ano či ne?
Ano i ne. U tohoto krému nemůžete počítat se ztuhnutím jako u pudinkového nebo máslového a proto následné ořezávání do požadovaného tvaru může být komplikované. Pokud i přesto chcete tento krém používat na tvarovaných dortů, tak nejdříve prořezejte samotné korpusy a teprve poté plňte krémem.
Tento krém není vhodný pod potahovací hmotu. Dort s ním lze naplnit, ale mantinely udělat z vhodného krému pod potahovací hmotu.
Tvarované dorty s tímto krémem, ano či ne?
Ano i ne. U tohoto krému nemůžete počítat se ztuhnutím jako u pudinkového nebo máslového a proto následné ořezávání do požadovaného tvaru může být komplikované. Pokud i přesto chcete tento krém používat na tvarovaných dortů, tak nejdříve prořezejte samotné korpusy a teprve poté plňte krémem.