sobota 14. července 2012

Smetanový krém s vaječňákem

Tento krém se povedl nad mé očekávání naprosto dokonale. Ze začátku jsem měla strach, aby byl dost tuhý, ale všechno dobře dopadlo a vznikl naprosto úžasný krém a hned napoprvé =) Tím se zařadil na první příčku oblíbenosti krémů.

Ingredience:


3 smetany ke šlehá
3 ztužovače
3 zakysané smetany 
(ideálně 30%, sice jsou dražší, ale tužší)
1 velkej panák vaječňáku 
(a klidně i víc)
cukr 
(dle chuti)


Postup:


1. Vyšleháme šlehačku se ztužovači opravdu DOTUHA! (použila jsem 3 ztužovače, protože jsem dělala 2 patrový dort a jistota je jistota).

2. Zakysanou smetanu vyšleháme s cukrem a panákem vaječňáku, jen aby se vše spojilo.

3. Nakonec vyšlehanou šlehačku přimícháme RUČNĚ! do zakysané smetany.

4. Předtím než začneme zdobit dort, dáme krém vychladit do ledničky.

Tohle množství mi vyšlo na TENTO dvoupatrový dort i na jeho obmazání.

Jak je to s potahovkou?

Tento krém není vhodný pod potahovací hmotu. Dort s ním lze naplnit, ale mantinely udělat z vhodného krému pod potahovací hmotu.

Tvarované dorty s tímto krémem, ano či ne?
Krém není vhodný pro tvarované dorty.