pátek 31. srpna 2012

{klasický} Pudinkový krém

Pudinkový krém je ten nejzákladnější krém, který se hodí jak do dortů, tak i větrníků a různého cukroví, a hlavně i pod potahovou hmotu.


Ingredience:

2 pudinky
1 máslo (250g)
500ml mléka
cukr dle chuti


Postup:

1. Pudinky připravíme dle návodu, ale jen v 500ml mléka a osladíme.

2. Uvařený pudink necháme vychladnout a máslo si vyndáme z ledničky.

3. Je důležité, aby se máslo i pudink dostaly na stejnou teplotu.

4. Pudink prošleháme a za stálého šlehání po kouskách přidáváme změklé máslo. 

5. Dle chuti dosladíme.


Jak je to s potahovkou?
Tento krém je vhodný pod potahovací hmotu. Lze ho použít i v kombinaci s ostatními krémy, kterým tímto pudinkovým krémem vytvoříme mantinely mezi potahovkou.

Tvarované dorty s tímto krémem, ano či ne?
Ano. Tento krém je vhodný pro tvarované dorty.