pátek 31. srpna 2012

Dorty pro tu mojí princeznu

Oslava se blíží, ano tomu mému sluníčku už budou 3 roky. =) Toto, ale letí. Přijde mi  to skoro jako nedávno co jsem ji úplně poprvé uviděla v porodnici a vypadala spíše jako "štrůdl" než jako miminko =). ("štrůdl" říkám dětem v zavinovačkách). Prožívám ten její růst, jak kdyby byla moje vlastní. Sice už jsem předtím měla 3 synovce a 1 neteř od bráchy, ale s těmi jsem nebyla tak často, jako s tímhle mým sluníčkem. =) Jsem ráda, že je po mě a přímo zbožňuje ovečku Shaun a Timmyho =). Volba pro dort proto byla jasná. Ségra jí uspořádala oslavu na zahradě u tchána a tchýně, kteří byli na dovolené. Pozvala nějaké známe hlavně s malými dětmi, aby se Karolínka nenudila, i když ona se nenudí ani s námi samotnými =).

Na zahradě má krásnej dřevěnej domeček, kterej byl nedávno přestaven ještě po jejim tatínkovi =) a vedle se vytáhla malá trampolína, prolézací stany a bazén s až moc teplou vodou. =) Hotovej Disneyland.

{klasický} Pudinkový krém

Pudinkový krém je ten nejzákladnější krém, který se hodí jak do dortů, tak i větrníků a různého cukroví, a hlavně i pod potahovou hmotu.


Ingredience:

2 pudinky
1 máslo (250g)
500ml mléka
cukr dle chuti


Postup:

1. Pudinky připravíme dle návodu, ale jen v 500ml mléka a osladíme.

2. Uvařený pudink necháme vychladnout a máslo si vyndáme z ledničky.

3. Je důležité, aby se máslo i pudink dostaly na stejnou teplotu.

4. Pudink prošleháme a za stálého šlehání po kouskách přidáváme změklé máslo. 

5. Dle chuti dosladíme.


Jak je to s potahovkou?
Tento krém je vhodný pod potahovací hmotu. Lze ho použít i v kombinaci s ostatními krémy, kterým tímto pudinkovým krémem vytvoříme mantinely mezi potahovkou.

Tvarované dorty s tímto krémem, ano či ne?
Ano. Tento krém je vhodný pro tvarované dorty. 

čtvrtek 30. srpna 2012

Pokus o první Cake Pops


Poslední dobou mne uchvátila záležitost zvaná Cake Pops. 

Cake Pops je vlastně dort v podobě lízátka na tyčce. Úžasná jednohubka se kterou se dají tvořit doslova zázraky. Když jsem viděla výtvory různých dam a slečen, tak mi až spadla čelist.

Strašně moc jsem toužila po knížce o těchto Cake Pops.

Sice bych objednávala z Anglie, ale příjemné bylo zjištění, že se neplatí poštovné. Zklamání přišlo, když mělo dojít k platbě a jediná možná platba byla možna kartou, a k takovému placení není ta moje určena =/ (ale to se zachvilku v bance zařídí =D)

3 KILA ČOKOLÁDY!!!!!

Kdo máte jen tak doma 3kg čokolády? =D Našla jsem výborného prodejce čokolády za velmi výhodné ceny. I s poštovným mě tato nádhera stále necelých 300Kč. Čokoláda je opravdu lahodná a velmi dobře se rozpouští. Nejdřív jsem se bála, že když budu mít doma, takové množství čokolády, tak že ji sním, ale neee =).  I když z té bílé jsem trošku ukusovala =D.

- 1kg hořké

- 1kg bílé
- 1kg mléčné