úterý 14. května 2013

Domácí hamburgery


Bohužel v mém nejbližším okolí není možno sehnat pořádný hamburger. Všude to stejné hnusné maso, které prodávají ve velkém, pak se jen opeče a je to. Zkrátka, už jsem se rozmlsala domácíma a jen tak mi někde nechutnají. Pokaždé do masa přidáme něco jiného, ale vždy je to výborné. Někdy děláme na styl hamburgeru, jindy je zase maso více podobné karbanátkům. Velmi také záleží na mase, které vezmeme. Samozřejmě nejlepší je si nechat umlít přímo u řezníka z vámi vybraného masa, ale když je dobré mleté v krabičce, tak proč ne.



Jako karbanátky základ:

mleté maso (hovězí či vepřové nebo 50 na 50), strouhanka, vejce, sůl a pepř...dále dle chuti my dáváme například ještě česnek....ze vše ingrediencí uplácáme placatější karbanátky, podle toho,  jak je chceme velké.


Jako hamburger:

mleté maso (spíše hovězí, vepřové je více tučné s hambáč by se nám rozpadl), sůl a pepř....nechávám jen takhle, pak nejlépe vynikne chuť masa...ze vše ingrediencí uplácáme hamburgery podle toho, jak je chceme velké.

Ingredience na 1 hambáč:


1 velké či dvě malá masa
1 hamburgerová houska
pár plátku slaniny
grilovaná červená cibulka
sýr
dresink
1 plátek rajčete
kousek salát


Postup:


Na grilu opečeme maso, slaninu, kroužky cibule a nakonec u housku na řezu. Když už máme maso upečené, tak ho zasypeme sýrem a necháme ještě chvilku v zavřeném grilu, aby se sýr trochu rozpustil. A jdeme skládat burger. 


Předem upozorňuji, že tento burger zdaleka neobsahuje vše, co je v ingrediencích, protože byl dělám pro pana K, který si ho raději dal jen takhle (i když cibulku on rád, ale nezbylo=)) a byl to jediná burger, který jsem stihla nafotit. ;)


 Skládáme burger:

Začínáme opečenou hamburgerovou houskou.

Na housku přidáme dresink dle chuti. Tento je francouzský kupovaný.

Položíme první ogrilované maso(karbanátek) a sýr (čedar).

Přidáme opečenou slaninku.

Další maso.


A nyní můžeme konzumovat. =) Dobrou chuť.