čtvrtek 29. května 2014

Margot korpus

Mezi Margot řezy a Margot korpusem není zas až takový rozdíl, ale přesto tu je. Do řezů si mohu dovolit dát více margotky, ale u korpusu potřebuju, aby více držel pohromadě. To, že ho nebudu polévat čokoládou a sypat kokosem je snad samozřejmostí.

Ingredience:


2 hrnky mouky (2x250g)
1 hrnek cukru (250g)
1 hrnek smetany/mléka (250ml)
1/2 hrnku oleje (125ml)
1 velká tyčinka Margot
3 šťastná vejce
1 prášek do pečiva
špetka soli

Postup:


1. Margotku nastrouháme na struhadle.

2. Sypká směs: Mouku smícháme se špetkou soli a práškem do pečiva.

3. Tekutá směs: Vajíčka vyšleháme s cukrem, přilijeme smetanu a olej.

4. Tekutou směs nalijeme k sypké směsi a důkladně promícháme.

5. Nakonec vmícháme nastrouhanou margotku a korpus rozdělíme do 3 dortových forem o průměru 20 cm.

6. Dort pečeme ve vyhřáté troubě na 155°C (horkovzduch) cca 50 minut. Zda máme korpus upečený poznáme zapíchnutím dřevěné špejle doprostřed korpus. Pokud vytáhneme špejli suchou, tak máme hotovo.