pátek 24. dubna 2015

{hříšný} Čokoládový cheesecake s malinami



Tentokrát tu mám něco pro milovníky čokoládyBlížil se víkend a tím i "oslava" svátku mého taťky. Jelikož je milovníkem hořké čokolády, tak nebylo moc dlouho nad čím přemýšlet. Víkend předtím jsme měli Krtkův dort a tak jsem klasický dort dělat nechtěla. Konečně jsem se i já dokopala do použití Philadelphie, protože tahle varianta si ji opravdu zaslouží. Co to vlastně cheesecake je už mnoho z nás ví, ale kdo ne, tak zde je krátký popis.

úterý 21. dubna 2015

{upgrade} kuřecí Enchiladas



Po skoro 3 letech jsem se vrhla na tohle božské jídlo a doufala jsem, že mi bude chutnat stejně jako tenkrát. V co jsem však doufala mnohem víc, že bude chutnat mému milovanému, alespoň z poloviny tak, jako mně
Nechutnalo mi jako tenkrát, chutnalo mi mnohem víc. Ona i troška koření někdy změní výraz celého pokrmu. Od posledně přibylo trochu uzené papriky, mletý koriandr a hooodně chilli. Možná tomu dopomohla i cibule krájená na půlměsíčky a ochucená slzami pana K. 
O tom, zda Kubovi chutnalo nebo ne jsem ani chvilku nepochybovala, když už po prvních soustech si liboval v tom, jaká je to bašta a několikrát během večera mi to zopakoval. 
Bohužel stejně jako před třemi lety jsem do sebe nacpala dvě tortily a byla jsem přejedená.

Recept nechávám na původním odkazu, ale dá se říci, že je komplet překopaný a hlavně si vysloužil nové fotky včetně fotopostupu. I když co si budeme povídat, stejně jak jsem psala u telecích líček. Některé věci lépe chutnají, než vypadají.