pátek 1. července 2016

Tagliatelle s ricottou a pečeným lilkem



Dnes si uvaříme velmi rychlé, jednoduché a přitom zcela dokonalé jídlo. Kdy takové jídlo uvařit? Když se vám nechce vařit a přitom musíte nebo nechcete v parných dnech trávit hodně času u sporáku. Nebo prostě jen tak, když na to máte chuť (stejně jako já).
Už delší dobu se mi doma poflakují těstoviny ze Šmakujto boxu. Jelikož se nejedná o těstoviny za 10 Kč v akci, tak se mi je nechtělo uvařit jen tak obyčejně. Těstoviny jsem měla s příchutí dýně, což mě trochu děsilo. Nu což, jelikož mě honila mlsná a já neměla kromě tříbarevných vrtulí doma jiné těstoviny, tak na ně došlo. A neprohloupila jsem. =) Tak dobré sušené těstoviny jsem nikdy nejedla. 


Ingredience:

250g tagliatelle
250g ricotty
1 velký lilek
4 stroužky česneku
sušený česnek
bazalka
sůl
pepř
olivový olej
parmezán

Postup:


Předehřejeme troubu na 200°C, než si pohrajeme s lilkem.

1. Překrojíme lilek napůl a poté na půlkolečka.

2. Lilek dáme do pekáče, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou (lze použít sušenou i čerstvou), sušeným česnekem a nakonec zakápneme olivovým olejem.




Na zapečení lilku používám sušený česnek z důvodu, že se lépe rozprostře po vše plátcích rovnoměrně.
S olivovým olejem opatrně, lilek saje jako houba, takže i když vám přijde, že v pekáčku nic není, tak věřte, že je.

3. Lilek promícháme a dáme péct.

4. Než se lilek upeče, tak dáme vařit těstoviny.

Lilek je potřeba dobře upéct, aby byl takovej "blátíčkovej".

5. Uvařené těstoviny slijeme a smícháme/rozňahňáme s lilkem.

6. Vmícháme ricottu, prolisovaný česnek a případně dosolíme.




Ihned servírujeme, nakonec posypeme nastrouhaným parmezánem a je to.

Velmi rychlá večeře či oběd. Mého muže s tímto moc neuctím, protože to je zarytý masožrout. Ale ničemu přeci nebude vadit, když si k tomu ještě přihodíte kuřecí maso.


Dobrou chuť