pondělí 23. ledna 2017

Chimichangas s ochucenou rýží a guacamole



Milovník mexické kuchyně, ale s nechutí ke kukuřici v jídle. Moc to k sobě nejde, ale to jsem já. Miluju kukuřici na klacku, ale nesnesu ji v žádném jídle, přijde mi tam zbytečně navíc. Ale i tak si dneska připravíme další mexickou dobrotu.
Věděli jste, že v listopadu 2010 byla mexická tradiční kuchyně zařazena na seznam nehmotných památek lidstva UNESCO? Já doposud ne. Hlavně vím, že je to jedna z mých nejoblíbenějších kuchyní.
Jídlo které si dnes připravíme je takové burrito, ale ještě k tomu osmažené. Chimichanga je typická pro region Sinaloa. Jedná se o placku naplněnou různnými ingrediencemi - fazole, maso, rýže, sýr, kukuřice a další. Záleží na vás, co máte rádi a co vše si do chimichangy dáte. Sama jsem setkala s několika druhy. My dnes jako hlavní náplň použijeme mleté maso.





Postup:


Začneme přípravou náplň do tortil.

1. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme dozlatova,

2. Přidáme římský kmín, prolisovaný česnek a rajský protlak, který je potřeba zarestovat, aby uvolnil svou sladkost.

3. Přidáme maso a opékáme do zhnědnutí a zároveň rozňahňáváme maso na kousky.

4. Osolíme, přidáme nakrájenou papričku, mletý koriandr, uzenou papriku, zalijeme plechovkou rajčat a promícháme.

5. Plechovku od rajčat naplníme vodou, abychom vypláchli zbytky a přilijeme do pánve.

6. Necháme pod pokličkou probublávat a zatím připravíme přílohy.

7. Připravíme ochucenou rýži na kterou najdete recept ZDE.

8. Bez guacamole by to nebylo ono, recept ZDE.

Vrátíme se k tortilám. Jen si nechejte trochu náplně a sýra stranou na dozdobení.

9. Tortily naplníme směsí, kterou posypeme sýrem a smotáme, jak tortily smotat se můžete podívat TADY.

10. Když máme smotáno, tak "rolky"osmažíme ze všech stran do křupava.

Tadááá, máme hotovo. Na talíř dáme ochucenou rýži, chimichangas na které dáme trochu náplně, zakysanou smetanu a sýr. Přidáme guacamole a můžeme podávat.
Dobrou chuť
Vaše Dulča